top of page
Lerdal Hotel
Lerdal Hotel

Aktivitetar

Lærdal hotell er eit flott utgangspunkt for mange interessantet aktiviteter i Sognefjorden.

La oss gi deg litt inspirasjon!

Velkommen til vår restaurant og bar!

Nyt ein god middag med utsikt over hagen og fjorden. Blir du tørst har vi eit utvalg av gode viner i menyen vår, samt lokal cider, utvalg av øl og annan drikke!

Restaurant and bar
Restaurant and bar
Activities

Kongevegen

Vegen som knyttet øst og vest saman Kongevegen over filefjell stod ferdig i 1793 som den fyrste vegen der folk kunne kjøre med hest og kjerre mellom øst og vest i Noreg, og mellom landets to størstet byer, Christiania (Oslo) og Bergen. Vegen erstattet den gamle tøyle- og pakkehestbanen frå middelalderen og postveien frå 1600-tallet.

Nasjonal Villakssenter

Nasjonalt villakssenter arbeider for å spre kunnskap og skape engasjement for laksen. Den er vår felles arv og vårt felles ansvar.

Villakssenteret i Lærdal er under modernisering og ombygging. Nye utstillingar skal vere på plass sommaren 2023.

Vandring i Lærdal

Ser du etter de beste turstiene i Lærdal? Prøv noen stier med historiske severdigheter eller ta deg gjennom naturområdene rundt Lærdal, som er perfekte for turgåere og friluftsentusiaster på alle ferdighetsnivåer.

Stegastein utsiktspunkt

Ein utsikt som teke pusten frå deg.

Stegastein utsiktspunkt er ein del av Nasjonal turistveg som går frå Lærdal til Aurland og er trolig det mest fotografertet utsiktspunktet i området. Det er difor vi anbefaler at dersom du ønskje å få det bestet bildet utan mange turister, besøk i dei sene kveldstimer om sommeren.

Aurlandsfjellet

Visstet du at hotellet vårt er eit flott utgangspunkt for turen til Aurlandsfjellet? Den beryktede vegen mellom Lærdal og Aurland er 48 km lang og åpner vanligvis i begynnelsen av juni og stenger i midten av oktober. Vegen kalles også snowroad då snøen kan sees langs vegen heile sommeren. Forbered kameraene og telefonene dine ettersom du vil fotografere vakre fossefall, ein sovende bjørn i ein hule eller ein vakker utsikt over Aurlandsfjorden frå Stegastein utsiktspunkt.

Activities

Auga Badestue

Har du lyst på ein avslappende badstue og eit bad i fjorden etter ein lang dag med fotturer i fjellet eller kjøring på tvers av landa, er Auga staden for deg! Det er ein vedfyrt tønnebadstue med plass til opptil 8 personer. Auga betyr "øye" på den lokale dialekten, grunnen til dettet er det unike perspektivet badstuen gjev.

Auga ligg kun 10 minutters gange frå hotellet i enden av Grandane veg mellom Lærdal ferie- og fritidspark og motorikpark.

Activities

Flåmsbana

Vil du oppleve ein av dei vakrestet og brattestet togturene i verd? Frå Sognefjorden til Myrdal fjellstasjon, 867 meter over havet. Under togturen vil du se vakker utsikt over det norske landskapet, fossefall og du passerer 20 tunneler.

Utgangspunktet for denne turen er Flåm bygd som ligg kun 40 minutter med bil frå hotellet vårt.

Activities

Nyt dagen i ein kajakk

Nyt ein halv eller hel dag med kajakkpadling i eit av dei vakrestet landskapene i verd.

Borgund stavkirke

Bygget rundt 1180 og dedikert til apostelen Andreas. Kirken er usedvanlig godt bevart og er den mest særpregede stavkirken i Noreg. Nokon av dei finestet funksjonene er dei overdådig utskårne portaler og kors og utskjæringer av dragehoder på takene.

bottom of page